Seleccionar página

El Bode

Des de 1972

Les nostres arrels

Enguany al Bodegón estem de celebració, i és que aquest 2022 fa 50 anys de la nostra obertura. Han sigut 24 anys amb el Joan Maria darrere la barra, 8 amb l’Anna (la seva filla) i des d’aleshores fins ara, amb la Maria. Per això ens fa especial il·lusió explicar-vos la nostra història i agrair-vos la vostra confiança durant tots aquests anys.

Pels volts del Sant Joan de 1972 el Bodegón obre per primer cop. En Joan Maria que havia sigut jugador d’equips com el Barça, l’Espanyol o el Lleida, decideix dedicar-se en cos i ànima al Bodegón, amb l’ajuda de la Mercedes, la seva dona.

En els seus orígens només se servien copes i algunes tapes, les més típiques la truita de patata, seitons, patates allioli, musclos amb romesco, etc. És cap als anys vuitanta que s’inclou una petita cuina, per poder servir dinars i sopars.

Sempre hi havia molt bon ambient, a principis i finals d’estiu venien els clients europeus, i juliol i agost els clients nacionals. Tant uns com altres tenien en comú que tornaven any rere any, molts encara són clients.

I és que al Bode érem com una família, sempre si feien festes, nits tocant la guitarra fins a altes hores de la matinada o el 8 de juny (l’aniversari del Joan Maria) cada any se celebrava amb una festassa amb tots els habituals, com el Josep Valls (Coco) que mai fallava fent el ranxo. Però no tot era festa, també si feien tornejos de dòmino, o els partits de futbol que organitzava el Joan Maria amb els clients estrangers i els veterans del poble, això si, després del partit sempre tocava sardinada.

L’any 1995, el Joan Maria pateix un càncer, i acompanyat de la Mercedes viatgen cap a Houston per rebre un tractament, que afortunadament va anar bé. Aleshores és l’Anna (la seva filla) qui s’encarrega del Bode. Set anys després, buscant a qui traspassar el negoci, coneixen a la Maria, que treballa un estiu amb ells, i en veure la seva il·lusió pel Bode van tindre clar que ella era la persona indicada per agafar-ne el relleu. I així va ser, ja han passat vint anys d’aquell 26 de desembre de 2002 en què el Bodegón va reobrir.

Comença la nova etapa del Bode tal com el coneixem ara, amb l’essència dels inicis, però amb el toc distintiu de la Maria. Ella també ha sabut fer una clientela fidel i continuar amb l’original, les noves generacions també han viscut les festes del Bode gràcies a la Maria i han gaudit de les seves delícies.

Després de 50 anys, el Bode i la seva terrassa continuen sent un oasi a tocar de sorra.

gastronomia

la nostra cuina

Sabor del Mediterrani amb un toc diferent. El Bode és el lloc perfecte per gaudir d’un àpat deliciós amb els teus amics i familiars. Servim la nostra autèntica cuina mediterrània, amb un toc de sabors exòtics i un ambient únic perquè la teva experiència gastronòmica sigui inoblidable.

L’amor de la Maria per la cuina internacional et portarà a una aventura culinària, descobreix el nostre Poke Bowl, les nostres Gyozas japoneses o el Pollastre Tikka Masala que transportaran a l’altra banda del món.

el motor del bode

el nostre equip

Estem orgullosos de presentar-vos les persones que hi ha darrere del Bode, un equip que dia a dia s’esforça en cuidar els detalls perquè gaudeixis de la teva experiència com si fossis a casa.